חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק בג"ץ 3169/04

: | גרסת הדפסה
בג"צ
בית המשפט העליון בירושלים
3169-04
20.10.2004
בפני :
1. אליהו מצא
2. מרים נאור
3. יהונתן עדיאל


- נגד -
:
פהמי דראושה
עו"ד מ' נבואני
:
1. בית הדין הארצי לעבודה בירושלים
2. בית הדין האזורי לעבודה בנצרת עלית
3. אחמד יחיא דראושה
4. ראש המועצה המקומית אכסאל
5. משרד הפנים-מנהל שרות העובדים
6. מועצה מקומית אכסאל 16920

עו"ד ע' ח'טיב
עו"ד מ' אברהים
עו"ד מ' אלבשן-לייסר
פסק-דין

המשנה לנשיא א' מצא:

         העותר והמשיב 3 השתתפו במכרז פנימי למשרת מנהל מחלקת החינוך במשיבה 5. המשיב 3 זכה במשרה. העותר פנה לבית-הדין האזורי לעבודה בתביעה לביטולו של המכרז, ותביעתו נתקבלה. אך המשיב 3 ערער על פסק-הדין לבית-הדין הארצי לעבודה, וערעורו נתקבל. מכאן העתירה שלפנינו המופנית נגד פסק-דינו של בית-הדין הארצי לעבודה.

           עיינתי בעתירה ובתגובות המשיבים לה. מסקנתי היא כי לא עלה בידי העותר להראות שנפלה בפסק-דינו של בית-הדין הארצי לעבודה טעות משפטית מהותית אשר הצדק מחייב את תיקונה, כנדרש לשם התערבותו של בית-המשפט הגבוה לצדק בכגון דא (ראו: בג"ץ 525/84 ח'טיב נ' בית-הדין הארצי לעבודה, פ"ד מ(1) 673; בג"ץ 8111/96 הסתדרות העובדים החדשה נ' התעשייה האווירית לישראל בע"מ, תק-על 2004(2), 1795). טענתו העיקרית של העותר היא, כי יש להכריז על בטלותו של המכרז באשר פרסומו לא תאם להוראות הדין הרלוונטיות, ומחמת היותו מפלה בין מועמדים בעלי תארים אקדמאיים מתחומים שונים. בצדק טוענים המשיבים כי טענה זו זכתה לתשובה מספקת בפסק-דינו של בית-הדין הארצי לעבודה, אשר קבע כי "המכרז שפורסם עונה על תנאי כשירות המינימום שנקבעו בתקנות, באופן שאינו מצדיק את ביטולו". לא שוכנעתי כי בקביעה זו נפלה טעות משפטית, לא כל שכן טעות משפטית מהותית, המצדיקה את התערבותנו. כן יצוין כי העתירה שלפנינו הוגשה בשיהוי ניכר, והיא מכוונת כנגד כשרותו של מכרז שהתקיים זה מכבר.

           העתירה נדחית. העותר ישלם שכר-טרחה בסך 1500 ש"ח למשיב 3 ובסך 1500 ש"ח למשיבים 4-5 (ביחד).

           ניתן היום, ה' בחשון תשס"ה (20.10.04).

המשנה לנשיא                               ש ו פ ט ת                                       ש ו פ ט                                                  


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.    התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>